NSBiH o namještanju utakmica: Preduzeli smo konkretne aktivnosti

Šest utakmica pod sumnjom

NSBiH o namještanju utakmica: Preduzeli smo konkretne aktivnosti

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) navodno je zatražila od vlasti u našoj zemlji provjeru šest utakmica zbog sumnji da su bile namještene.

Razlog za sumnju u namještanje pojavio se nakon što su na određene utakmice uplaćene velike količine novca i gdje su se dešavali veliki preokreti.

Nakon što se ova vijest pojavila, reagovao je i Nogometni savez BiH (NSBiH). Iz krovne kuće bh. fudbala izdali su saopštenje u kojem su potvrdili da im je UEFA poslala nekoliko izvještaja o sumnjivim mečevima, ali da nemaju saznanja o prijavama nadležnim organima naše zemlje.

"Nemamo saznanja da se UEFA u vezi sa navedenim neposredno obraćala nadležnim organima naše zemlje. Međutim, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u prethodnom periodu primio nekoliko izvještaja iz UEFA-e koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na pojedinim utakmicama u Bosni i Hercegovini. U vezi s tim preduzete su konkretne aktivnosti u skladu sa odredbama važećih propisa NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tom smislu, nakon provođenja istražnih radnji pred organima NS/FS BiH, svi predmeti koji se odnose na sumnje u eventualne neregularnosti na utakmicama proslijeđuju se nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Shodno navedenom, izvjestan broj predmeta je dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se za određene predmete postupci vode pred organima Saveza.

Imajući u vidu načelo povjerljivosti NS/FS BiH nije u mogućnosti objavljivati konkretne podatke o utakmicama koje su predmet istrage, ali naglašavamo da je NS/FS BiH otvoren za saradnju sa relevantnim tijelima UEFA-e i nadležnim organima za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini", poručili su iz NSBiH.

Top Komentari

Posjetilac
Poduze4li ste? Vi znate za to godinama, na kraju krajeva sami ste odgovorni za to, smi to režirate,. Je li DOSTA više? Dvije decenije gledamo nekakav nacionalni ključ, prvake nam dodjeljujete režiranim prvenstvima i utakmicama, protiv svih vas se trebaju krivični postupci voditi. SAVEZ NAPOLJE!
4 0
Gari Garinča
Ko o čemu kurva o poštenju. Tako se ponašaju i naši nogometni oci. Na djelu je nogometna mafija i bez metle koja će ih pomesti nema napretka u BH nogometu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi