UEFA objavila listu kandidata za najboljeg igrača Evrope

Desetorica igrača u borbi za titulu

UEFA objavila listu kandidata za najboljeg igrača Evrope

Endin Čaušević
Teme:

UEFA je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici objavila listu desetorice fudbalera koji se bore za titulu najboljeg igrača Evrope.

Najboljeg igrača Evrope već šestu godinu zaredom biraju novinari, a UEFA je danas objavila TOP 10 igrača koji još uvijek imaju šanse da osvoje ovaj trofej. 

U drugom krugu su: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Gareth Bale, Thomas Muller, Luis Suarez, Pepe, Manuel Neuer, Toni Kroos i Gianluigi Buffon.

Novinari iz 55 članica UEFA-e biraju igrača Evrope na osnovu što izaberu svoj TOP 5. Prvom igraču ide maksimalnih pet bodova, a onda ostali bodovi redom.

Drugi krug glasanja je za dvije sedmice kada će biti poznata trojica igrača koja će se boriti za titulu najboljeg igrača Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi