UEFA objavila statistiku: Ko je 'pas master' u Ligi šampiona?

Pjanić vrlo dobro kotira

UEFA objavila statistiku: Ko je 'pas master' u Ligi šampiona?

Prvi dio sezone u Ligi šampiona je završen u decembru mjesecu, a dok traje pauza prije početka knock-out faze vrijedi poglecdati neke statističke podatke. 

UEFA je danas objavila kako to izgleda kada je statistika pasova u pitanju i ko su zapravo najprecizniji i najpouzdaniji veznjaci današnjice.

Na prvoj poziciji u dosadašnjem dijelu sezone Lige prvaka je vezista PSG-a Marco Verratti. On je kompletirao 439 pasova od 469 pokušaja što je 94 posto uspješnosti. Iza njega je vezista Manchester Cityja Rodri sa 92 posto uspješnosti, odnosno 421 kompletiranim pasom, a na trećem mjestu je Nijemac Toni Kroos sa 91 posto.

Iza njega je bh. fudbaler Miralem Pjanić. Popularni Mire kompletirao je 478 pasova od 534 pokušaja što je 90 posto uspješnosti. Isti procenat, ali dva pasa manje kompletirana ima na 5. poziciji veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan.

Iz ovih brojki možemo zaključiti da Pjanić još nije došao do 150 dodira s loptom što od njega traži trener Maurizio Sarri otkad je stigao na klupu Stare dame.

"U Sarrijevom nogometu moja uloga je jako važna, svidjet će mi se sigurno. 150 lopti je cilj kojeg želim dostići, ali nije važno odigram li 150 ili 120 lopti. Važno je igrati dobro, pa da i suigrači igraju dobro. Jedva čekam početak”, kazao je u to vrijeme Pjanić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, Mire iz mjeseca u mjesec sve više uči i ashvata ono što od njega traži Sarri i nema sumnje da će do kraja sezone biti još bolji u ovim procentima iako je i ovo sada odlično.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aconcagua
Pročitah pas mater... :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti