Crne slutnje su ostvarene: Demiral pokidao ligamente lijevog koljena

Za njega je sezona završena

Crne slutnje su ostvarene: Demiral pokidao ligamente lijevog koljena

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su u gostima pobijedili Romu sa 2:1 u derbiju 19. kola Serije A.

Stara dama je do pobjede stigla nakon sjajnih uvodnih deset minuta kada su postigli oba gola. Prvo je Merih Demiral pogodio za 0:1, a drugi gol za gostujući tim zabio je Cristiano Ronaldo iz penala.

Demiral se odličnim igrama ustalio u prvoj postavi iz koje je istisnuo Matthijsa de Ligta, te je fantastično počeo meč, a onda je doživio tešku povredu.

Turski defanzivac je morao iz igre izaći u prvom dijelu igre i odmah je bilo jasno da se radi o težoj povredi. Jutros je Demiral odradio preglede koji su potvrdili crne slutnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, iz Juventusa su potvrdili da je Demiral pokidao ligamente lijevog koljena i da je za njega ova sezona gotova. Van terena će biti oko šest mjeseci i gotovo sigurno neće igrati za Tursku na Evropskom prvenstvu što je za njega sigurno najveći udarac.

Treba dodati da je identičnu povredu doživio i Nicolo Zaniolo iz Rome u drugom dijelu utakmice. Također i za Zaniola je ova sezona završena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi