UEFA odbila žalbu PSG-a, Neymaru potvrđena kazna
Neymar je kažnjen zbog 'dugog jezika'

Brazilac neće igrati na startu nove sezone Lige prvaka

UEFA odbila žalbu PSG-a, Neymaru potvrđena kazna

S. Pašalić

Igrač PSG-a Neymar dobio je kaznu od tri utakmice neigranja u Ligi prvaka naredne sezone.

Brazilac je ovu kaznu dobio još u aprilu, a razlog je bilo ponašanje zvijezde PSG-a na utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Glavni sudija Damir Skomina je u nadoknadi meča odlučio da dosudi penal za United koji je kasnije stigao do gola i prolaska u četvrtfinale.

Neymar nije igrao u ovom meču zbog povrede, ali je bio na tribinama i posmatrao je meč, a nakon završetka je bio jako ljut zbog ove odluke.

"Ovo je sramota. Postave četvoricu koji se ne razumiju u fudbal i koji sve gledaju na snimcima. Nemoguće! Kako čovjek da postavi ruke ako je okrenut leđima? Je...e se!", napisao je tada Neymar na svom Instagram profilu.

UEFA je nakon toga pokrenula postupak, a Disciplinska komisija je 28. marta kaznila Brazilca sa tri utakmice neigranja.

Nakon toga je uslijedila žalba PSG-a, ali je danas UEFA potrdila svoju udluku. PSG i Neymar sada imaju 10 dana za podnošenje žalbe u CAS-u.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi