UEFA odlučila: Gol tehnologija na finalima LP i EL

Zvanično potvrđeno

UEFA odlučila: Gol tehnologija na finalima LP i EL

Teme:

UEFA je danas zvanično potvrdila da će gol tehnologija biti korićena u finalu Lige prvaka u Milanu i finalu Evropske lige u Baselu.

Ova odluka vjerovatno znači da će se gol tehnologija od naredne sezone redovno koristiti u dva najjača klupska takmičenja u Evropi, ali to još uvijek nije zvanično izglasano.

Inače, gol tehnologija je prvi put uvedena 2012. godine, a do sada smo se s njom susretali u nekim od najvećih evropskih liga kao što su Premier liga i Bundesliga, ali i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrijedi istaći i da će se gol tehnologija zvanično koristiti i na Evropskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi