)
UEFA odredila ciljni datum za finale Lige prvaka?

BBC donosi priču o planovima krovne kuće evropskog fudbala

UEFA odredila ciljni datum za finale Lige prvaka?

UEFA će naredne sedmice održati novi sastanak sa čelnicima nacionalnih saveza u cilju pronalaženja rješenja za nastavak sezone prekinute globalnom pandemijom novog koronavirusa.

Nakon toga sastanka održat će se i sastanak unutar UEFA-e, 23. aprila.

Neće se naravno razgovarati samo o državnim takmičenjima, već i o onima koje organizuje UEFA, Ligi prvaka i Ligi Evrope.

I dalje je glavna ideja da se kompletna fudbalska sezona 2019/2020 okonča do kraja augusta kako bi što manje uticala na novu takmičarsku sezonu.

UEFA-in cilj je da sezona završi finalnom utamicom Lige prvaka, a BBC Sport piše da je datum koji evropska kuća fudbala ima na umu za konačnu borbu za ušati pehar 29. august.

Dakle, UEFA-in trenutni cilj je da se finale Lige prvaka u Istanbulu odigra 29. augusta, a da finalni meč Lige Evrope bude odigran tri dana ranije.

Kako bi se došlo do toga, razmatraju se dva scenarija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi je da se u četvrtfinalu i polufinalu igraju po dvije utakmice kao što je to slučaj bio i do sada. Završnica Lige prvaka (i Lige Evrope) bi u tom slučaju bila raspoređena tokom jula i augusta.

Drugi scenarij je da se igra po jedna utakmica nakon okončanja nacionalnih liga u Evropi. U tom slučaju je vrlo moguć format mini turnira koji bi trajao jednu sedmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi