Dinamo ponizio Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog fudbala
Dinamo je potpuno razbio Hajduka u velikom derbiju u kojem Splićani nisu napravili apsolutno ništa

Splićani razbijeni na Maksimiru

Dinamo ponizio Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog fudbala

M. Šljivak

Dinamo je u najvećem derbiju hrvatskog fudbala na Maksimiru ponizio Hajduk rezultatom 4:0 i povećao je prednost na vrhu tabele u odnosu na velikog rivala na 11 bodova.

Dinamo je na Maksimiru u 23. kolu HNL-a dočekao Hajduk. Očekivao se pravi spektakl, ali on se nije dogodio jer su Modri potpuno deklasirali Splićane.

Već nakon deset minuta igre bilo je jasno kako Hajduk nema šta tražiti u Zagrebu i Dinamo je stekao prednost od dva gola.

Do vodstva je Dinamo stigao u osmoj minuti. Perić odlično centrira, a Arijan Ademi je na pravom mjestu i pogađa za prednost od 1:0.

Samo dvije minute kasnije već je 2:0. Mario Baturina hvata sjajan volej i povećava prednost svog tima.

Na treći gol domaćeg sastava čekalo se do 38. minute. Baturina je ponovo u glavnoj ulozi, asistirao je za Luku Ivanušeca, a ovaj pogađa za 3:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Dinamo još jednim golom potvrđuje pobjedu u velikom derbiju.

Igrala se 63. minuta kada je postignut četvrti gol. Petković sjajno pronalazi Luku Ivanušeca, a ovaj pogađa same rašlje za 4:0.

Malo je Hajduk pokazao u ovom susretu. Imali su gosti dvije prilike u finišu, no Livaković zaustavlja pokušaje i na semaforu ostaje ogromnih 4:0.

Zagrebački klub je na putu ka novoj tituli prvaka. Sada je prednost 11 bodova (55-44) u odnosu na Hajduk, a Modri imaju i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 23. kolo:

Dinamo - Hajduk 4:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ovaj mali Baturina je opasan igrač.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti