UEFA optužila Ramosa za namjeran žuti karton, odluka 28. februara

Problemi za defanzivca Reala

UEFA optužila Ramosa za namjeran žuti karton, odluka 28. februara

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos optužen je od strane UEFA-e zato što je dobio namjeran žuti karton tokom utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa.

Podsjetimo, Real Madrid je taj susret dobio sa 2:1 u gostima, a Ramos je, u namjeri da 'očisti' kartone u 89. minuti dobio namjeran žuti karton, tako da će propustiti revanš.

Ramos je na taj način izbjegao rizik da u revanšu dobije žuti karton što bi ga s terena udaljilo za prvi meč eventualnog četvrtfinala, ali UEFA-i se to nije svidjelo.

Upravno tijelo UEFA-e pokrenulo je disciplinsku istragu te je večeras potvrdilo da je Ramos optužen po članu 15. njenog pravilnika.

Ukoliko se na sjednici Disciplinske komisije UEFA-e, 28. februara, ispostavi da je Ramos kriv, onda će mu suspenzija biti produžena na više od jedne utakmice.

Ramos poboljšao vlastiti 'rekord' po broju crvenih kartona

Ramos je tokom utakmice protiv Girone u La Ligi ponovo bio u centru pažnje.

Nakon što je izazvao brojne kontroverze poslije slavlja gola protiv Atletico Madrida, pa onda i namjernog žutog kartona protiv Ajaxa, Ramos je dobio novi crveni karton.

On je u porazu Reala na domaćem terenu od Girone (2:1) dobio dva žuta kartona pa je prije kraja utakmice morao pod tuš.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, to mu je bio 20. crveni karton u španskoj La Ligi i po tome je apsolutni rekorder. Naravno, on je i sa 19 crvenih kartona držao rekord La Lige, a sada se dodatno učvrstio na prvom mjestu. Ovo mu je bio 14. put da izađe sa terena ranije jer je zaradio dvije javne opomene.

Ukupno gledajući, Ramos je zaradio 146 opomena na 454 utakmice u La Ligi što znači da dobije karton u prosjeku svake tri utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi