UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Cristiana Ronalda

Kakva kazna očekuje Portugalca?

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Cristiana Ronalda

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv napadača Juventusa Cristiana Ronalda. 

Podsjetimo, Ronaldo je sinoć u susretu protiv Valencije dobio direktan crveni karton nakon jednog duela sa Murillom, a danas je pokrenut disciplinski postupak.

Portugalac se suočava sa nekoliko mečeva suspenzije, a sastanak u krugovima UEFA-e povodom ovog slučaja će biti održan narednog četvrtka i tada bismo trebali saznati sudbinu Ronalda.

Ronaldo je automatski kažnjen jednom utakmicom neigranja, a to znači da će propustiti susret između njegovog Juventusa i Young Boysa u narednom kolu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, to nije sve. Ukoliko u UEFA procijene da kazna treba biti veća, može da mu odredi još jednu ili dvije dodatne utakmice suspenzije što znači da bi trebao propustiti i susret na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u tom slučaju.

Treba dodati da je ESPN prenio kako se ne očekuje da će Ronaldo zaraditi veću suspenziju od jedne utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hame
ovo nije ni zašta a kamoli za suspenziju
44 6
F_C_Bracelona_
3 utakmice suspenzije su sasvim uredu čisto da bi drugi izvukli pouku da nerade gluposti kao penaldo
12 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi