UEFA pokrenula disciplinski postupak zbog "zvijeri" na Vodafone Parku

Bešiktašu prijeti kazna

UEFA pokrenula disciplinski postupak zbog "zvijeri" na Vodafone Parku

Bešiktaš je sinoć na svom Vodafone Parku poražen sa 3:1. Bayern je tako sa ukupnih 8:1 prošao u četvrtfinale Lige prvaka, a Bešiktaš bi se mogao suočiti i sa UEFA-inim sankcijama.

Na sinoćnjem susretu su viđena četiri gola, ali u Istanbulu ipak nije bilo previše zanimljivo jer je nakon 5:0 u Minhenu bilo jasno da je putnik u četvrtfinale Lige prvaka Bayern i prije odigravanja revanš susreta.

Zbog toga je jedan od najzanimljivijih trenutaka sinoćnjeg susreta bilo "ulijetanje" na teren nepozvanog gosta - simpatične mačke.

Iako je za većinu pojavljivanje mačke kraj aut linije bilo sasvim bezazleno, za UEFA-u to nije, pa je krovna kuća evropskog fudbala pokrenula disciplinski postipak protiv Bešiktaša i zbog ovog "incidenta".

Mačka se početkom drugog poluvremena pojavila na travanjaku, provrtila, a zatim preskočila reklame i nestala. Ovaj "incident" je delegat susreta okarakterisao kao propust u organizaciji, pa se Bešiktaš sada suočava sa kaznom zbog krznenog uljeza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim mačke, kaznu Bešiktašu bi moglo donijeti i ponašanje navijača koji su gađali fudbalere Bayerna raznim predmetima, ali i činjenica da su pojedini izlazi na Vodafone Parku tokom utakmice bili djelomično blokirani.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi