UEFA potvrdila nove termine Lige prvaka

Termin od 20:45 sati odlazi u historiju

UEFA potvrdila nove termine Lige prvaka

Endin Čaušević
Teme:

UEFA je danas potvrdila da je uvela nekoliko promjena što se tiče takmičenja u Ligi prvaka i Evropskoj ligi.

Ono što je mnogima "zapalo za oko" jeste činjenica da termini odigravanja utakmica u Ligi prvaka više neće biti isti. Već godinama ovo takmičenje igra se utorkom i srijedom u terminu od 20:45 sati, ali to sada odlazi u historiju.

Naime, UEFA je zvanično potvrdila da je donesena odluka da se promijene termini ovih utakmica. Susreti Lige prvaka i dalje će se igrati utorkom i srijedom, ali u dva termina.

Prve utakmice igrat će se od 18:55 sati, dok će drugi mečevi biti na rasporedu od 21 sat. Ovim potezom UEFA želi omogućiti ljubiteljima fudbala da gledaju više utakmica u direktnim prenosima, odnosno da se ne igraju baš sve utakmice u istom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije