UEFA prijeti Prištini, timovi s Kosova pokazali neviđenu solidarnost
Foto: FK Prishtina / Facebook

UEFA prijeti Prištini, timovi s Kosova pokazali neviđenu solidarnost

S. Bošković

Priština s Kosova jučer je trebala igrati meč pretkvalifikacija za Evropsku ligu protiv gibraltarskog Lincolna.

Tim s Kosova odletio je u Gibraltar, no onda su uslijedili problemi. Nakon obavljenih testiranja na koronavirus u Prištini je bilo čak osam pozitivnih slučajeva, te meč nije odigran.

Gosti su imali dovoljno igrača da odigraju jučerašnji meč, no domaćin je odbio da izađe na teren, te je tako meč odgođen.

Ekipa se vratila na Kosovo nakon što je UEFA odgodila meč, ali i odlučila da se meč odigra ako to bude moguće. Ipak, takva odluka krovne kuće evropskog fudbala nije došla bez nekih restrikcija.

Naime, svim fudbalerima Prištine i osoblju koje se nalazilo u Gibraltaru je zabranjeno učešće u  novom meču s Lincolnom, te će kosovski tim na teren poslati potpuno druge igrače.

U zanimljivom razvoju događaja timovi iz kosovske lige odlučili su da Prištini ponude igrače i trenersko osoblje ako se meč protiv Lincolna odigra. Nije česta pojava da se timovi solidarišu s rivalom, te da mu javno ponude svoje igrače. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovaj klub se javno zahvalio svim timovima koji su ponudili svoje igrače na raspolaganje, a to su bili Feronikeli, Llap, Trepča '89, Flamurtarit, Ballkanit i Drenica.

No, iz Prištine nisu rekli hoće li prihvatiti ovu ponudu, nego da u Gibraltar putuju s drugim timom i igračima koji nisu boravili u Gibraltaru, što ostavlja mogućnost nekih novih igrača koji u posljednjih nekoliko dana nisu bili članovi tima s Kosova.

Lincoln - Prishtina, ndeshja do të zhvillohet Pas argumentit të shpalosur të FC Prishtina, UEFA ka dhënë vendimin e saj...

Posted by FC Prishtina on Wednesday, August 19, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi