UEFA spremila žestoke kazne za De Rossija i Palmierija

Još jedan udarac za Vučicu

UEFA spremila žestoke kazne za De Rossija i Palmierija

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome nisu uspjeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige prvaka, te će se morati zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi.

Roma je u revanš utakmici na Olimpicu poražena od Porta sa 3:0, a ekipa Luciana Spallettija meč je završila sa dva igrača manje. U prvom dijelu direktan crveni karton dobio je je Daniele De Rossi, dok je pred kraj meča istu stvar uradio Emerson Palmieri.

Iako Vučicu ovog mjeseca očekuju utakmice Evropske lige čini se da će De Rossi i Palmieri biti žestoko kažnjeni od strane UEFA-e. Naime, De Rossi će najvjerovatnije propustiti naredne tri evropske utakmice Rome, dok će Palmieri biti kažnjen sa dvije utakmice neigranja.

Nakon što je De Rossi protiv Porta ostavio ekipu na cjedilu, Spalletti je odlučio da on više neće biti zamjenik kapitena, sada je to Alessandro Florenzi. Naravno, prvi kapiten je i dalje Francesco Totti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi