Iz UEFA-e priznali da je sudija pogriješio, ali i objasnili zašto se VAR nije smio uključiti

Pišu novinari Eurosporta

Iz UEFA-e priznali da je sudija pogriješio, ali i objasnili zašto se VAR nije smio uključiti

Esmer Oštraković

Real Madrid i Manchester City odigrali su neriješeno u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, a izjednačujući gol gostiju izazvao je dosta polemike.

Svi u Real Madridu ogorčeni su zbog toga što u izgradnji akcije nije dosuđen aut za njihovu ekipu jer je evidentno da je lopta izašla van terena

Naime, prije nego što je De Bruyne postigao gol, Bernardo Silva je loptu poslao u aut, ali je vraćena u teren, a u nastavku akcije postignut je gol.

Sudija Artur Dias nije dosudio aut, a BeIN je nakon obrade snimka utakmice došao do zaključka da je lopta bila van terena.

Marcin ekspert za suđenje Pavel Fernandez objasnio je zašto se VAR nije smio uključiti.

"Razlog je taj što je došlo do promjene posjeda i druge akcije pa se VAR nije mogao uključiti za događaj koji je bio toliko prije gola", rekao je Fernandez.

Oglasi

Novinari Eurosporta objavili su da su im iz UEFA-e potvrdili isto.

"Bernardo Silva je loptu poslao van terena, ali VAR se nije smio uključiti kod De Bruyneovog gola jer je odmah nakon izlaska lopte u aut nju osvojio Real. Tako je došlo do promjene posjeda i nove akcije", kažu iz Eurosporta, te dodaju:

"Riječ je o pogrešci pomoćnog sudije na toj strani, koji nije pokazao aut. VAR se ovog puta ne može uključiti još jednu akciju kasnije", završili su iz Eurosporta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je svima bilo jasno, osim sudijama na terenu, da je lopta napustila prostor za igru gosti su postigli gol i u Englesku otišli sa dobrim rezultatom.

Kada je riječ o sudijama oni sigurno neće dugo suditi na utakmicama Lige prvaka nakon ovakve pogreške.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guranje plastike , arapove pare , srušiti Real zbog zanimljive lige prvaka , ali lopta nikad ne laže !!! ****m mater onom slovencu iz Uefe ...
2 1
Jedino tako možete srušiti najveći klub na svijetu ... Ali hvala bogu ljudi vide lopta nikad ne laže
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi