Ne pomaže ni prdež kao samoodbrana: Niko Haalanda nije čuvao kao "napast" Rudiger

Norvežanin je bio nevidljiv

Ne pomaže ni prdež kao samoodbrana: Niko Haalanda nije čuvao kao "napast" Rudiger

Admin Čaušević

Erling Haaland je na stadion Santiago Bernabeu stigao sa 51 postignutim golom, a na terenu je potpuno neutralizovan od strane čovjeka kojeg je Real Madrid doveo za 0 eura. 

Real Madrid i Manchester City u su prvom meču polufinala Lige prvaka odigrali 1:1, a strijelci su bili Vinicius junior za domaće te Kevin de Bruyne za goste.

Uoči utakmice glavna uzdanica Građana bio je Haaland, ali ga je odbrana Reala na čelu sa Antoniom Rudigerom odlično čuvala te učinila nevidljivim većim dijelom susreta.

Kakva napast prilikom čuvanja "devetke" Cityja je bio njemački defanzivac pokazuje i video koji je postao viralan na društvenim mrežema.

Rudger je konstantno bio Haalandu iza vrata, glavom ga je dirao po leđima, saginjao se i tražio neku vrstu kontakta kao da Norvežaninu želi poručiti da mu neće dati mira.

Oglasi

Ta taktika je bila i više nego učinkovita pošto je rekorder Premiershipa loptu dodirnuo samo 21 puta, čak osam dodira manje nego golman Cityja, Ederson.

Haaland se u samodobrani koristi različitim taktikima. Nekad štipkanjem, a nekad prdežom, ali to mu nije pomoglo protiv Rudigera.

U susreu četvrtfinala protiv Bayerna je samoodbrana prdežeom bila uspješna što je potvrdio i veznjak Bavaraca, Leon Goretzka.

"Nema poštovanja prema protivniku ni prema fudbalu. Prdnuo je svaki put kad bismo mu prišli. Učinio je to više puta", ispričao je Goretzka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Haaland je zabio u oba duela protiv Bayerna, dok se protiv Reala nije naigrao, barem ne u prvom duelu. Priliku za popravni imat će 17. maja na Etihadu.

Inače, sa 12 golova Haaland je na pravom putu da postane najbolji strijelac ove sezone u Ligi prvaka. Najveća prijetnja sa sedam golova mu je Vinicus pošto je Mohamed Salah sa Liverpoolom već eliminisan.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Tihomir ili Zvonimir
1 0
StarMoVe
Ko ti dade poso "novinaru" prnem mu u uho!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi