UEFA uozbilji se, Zrinjski je klub iz BiH

Zrinjski ne predstavlja Hrvatsku

UEFA uozbilji se, Zrinjski je klub iz BiH

Edmir Škorić

Evropska nogometna federacija (UEFA) ponovo je Zrinjski svrstala među hrvatske klubove.

Prije dva dana je na UEFA-inoj službenoj stranici osvanuo spisak sudionika žrijeba prvog pretkola Evropske lige.

Iako Zrinjski predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Evropi, UEFA ga je smjestila u - Hrvatsku. Greška na službenoj stranici Evropske nogometne federacije je nakon nekoliko sati ispravljena. 

No, ponovo se UEFA ‘zbunila’, ponovo pored ekipe Zrinjski u zagradi piše - CRO. Slučajno?

Klub iz Mostara za UEFA-u je klub koji predstavlja Hrvatsku, a ne Bosnu i Hercegovinu? Zrinjski, istina, pored svog imena ima prefiks HŠK, ali nalazi se u okvirima granice Bosne i Hercegovine i godinama već predstavlja našu zemlju na evropskoj sceni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadamo se da će ljudi koji rade na održavanju UEFA-ine web stranice i UEFA-inog imidža poraditi na ovakvim stvarima. Zamislite kako bi bilo da pored zagrebačkog Dinama ili beogradske Zvezde u zagradi piše BiH…

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.