UEFA uvela novu nagradu u Ligi prvaka, najboljeg bira poseban žiri

Od osmine finala i novi "trofej"

UEFA uvela novu nagradu u Ligi prvaka, najboljeg bira poseban žiri

Endin Čaušević
Teme:

Od sutra nam se konačno vraća Liga prvaka utakmicama osmine finala.

Nakon dva mjeseca pauze vrijeme je ponovo za najbolji klupski fudbal na svijetu. Liga prvaka nastavlja se sutra mečevima osmine finala i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u borbi za tron Evrope.

UEFA je odlučila dodatno motivisati fudbalere odlukom da se uvede nova nagrada za igrača utakmice. Dodjela ove nagrade počinje od osmine finala ovog takmičenja, te će sutra biti poznati prvi dobitnik.

Najboljeg fudbalera utakmice će birati posebni žiri u kojem se nalaze: Packie Bonner, Cosmin Contra, Aitor Karanka, Robbie Keane, Roberto Martínez, Ginés Meléndez, Phil Neville, Willi Ruttensteiner i Gareth Southgate.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je na zvaničnoj stranici objavila i kako će ova nagrada izgledati, te je jasno da su se dosta potrudili oko toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi