UEFA priznala grešku u Ligi prvaka, velikan može dobiti 12 miliona, ali se ne želi žaliti

Žalbu smatraju beskorisnom

UEFA priznala grešku u Ligi prvaka, velikan može dobiti 12 miliona, ali se ne želi žaliti

Admin Čaušević

Rijetke su situacije kada UEFA ne stane na stranu sudija i prizna da je došlo do sudijske greške tokom utakmice koju organizuje krovna evropska fudbalska federacija.

Možda i najbolji meč ovosezonskog izdanja grupne faze Lige prvaka odigrali su Chelsea i Ajax. Na Stamford Bridgeu je viđeno osam golova, a konačan rezultat je bio 4:4.

Pri rezultatu 2:4 za Kopljanike Gianluca Rochi je dosudio penal za Chelsea i isključio Veltmana zbog faula u kaznenom prostoru, zatim je pokazao i drugi žuti karton Bildu zbog ranijeg faula kada je pustio prednost.

Ipak, prema pravilima italijanski sudija je trebao prekinuti igru u trenutku kad je Blind napravio faul jer se radilo i drugom žutom, odnosno crvenom kartonu, što znači da u nastavku akcije ne bi bilo penala i crvenog za Veltmana.

UEFA je grešku priznala na seminaru koji se održava na Mallorci, a ta informacije je ubrzo došla do Holanđana koji su zbog ove loše procjene izgubili 12 miliona eura jer bi s moguća dodatna dva boda protiv Chelseaja izborili plasman u nokaut fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Ajax tako može tražiti zaista visoku odštetu, međutim direktor kluba iz Amsterdama, Edwin Van der Sar razmišlja drugačije.

"Pokrenuti pravni postupak protiv UEFE bi bilo beskorisno i bez nade", kazao je legendarni golman.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Kakve su mafije ova fife i uefa to je strasno
3 1
Leo
Navijam za Chelsea, ali se ozbiljno trebala zaustaviti igra nakon onoga van kaznenog prostora. Mada, to sada ništa ne mjenja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije