UEFA uzima Rusiji finale Lige prvaka, zna se na kojem stadionu će se igrati ovaj meč?

Planirano je da se igra u St. Petersbourgu, ali...

UEFA uzima Rusiji finale Lige prvaka, zna se na kojem stadionu će se igrati ovaj meč?

Endin Čaušević
Teme:

Finale Lige prvaka za ovu sezonu planirano je za 28. maj, a meč bi se trebao igrati na Gazprom Areni u St. Petersbourgu.

UEFA je potvrdila prošle godine da je St. Petersbourg dobio domaćinstvo finalne utakmice Lige prvaka za ovu sezonu, ali čini se da bi se to moglo promijeniti.

Naime, svi su zabrinuti zbog tenzija između Rusije i Ukrajine i mogućeg početka sukoba između ove dvije zemlje, a o tome se uveliko priča i UEFA-i prethodnih sedmica.

Čelnici UEFA-e zabrinuti su zbog trenutne situacije i pojavile su se informacije da razmišljaju o tome da otkažu domaćinstvo finalne utakmice Lige prvaka organizatorima u St. Petersbourgu.

Engleski mediji pišu da je UEFA obavila neke razgovore, te da bi uskoro sve trebalo biti poznato.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako piše Guardian ukoliko St. Petersbourg izgubi domaćinstvo onda bi se finale Lige prvaka za ovu sezonu najvjerovatnije odigralo u Londonu na stadionu Wembley.

To ne bi bilo ništa čudno jer se i prošle godine meč igrao u Lisabonu umjesto u Istanbulu kako je prvobitno planiralo. Tada je to urađeno zbog koronavirusa i restrikcija koje su bile na snazi u Turskoj.

Top Komentari

denimen9
Ma daj Englezima i titulu odmah nek podijele City i Leicester i eto kome još treba Liga Prvaka, cuj Wembley domaćin, bezveze stadio, toliko izlizan zadnjih godina da je čak i izgubio status kultnog stadiona. Englezi su se kao domaćini pokazali na EURU, tako da, ko god od ne-engleza bude u finalu sigurno se neće dobro provesti.
3 6
Adrian
Eto samo englezi imaju stadion za finale.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije