UEFA imala neobične zahtjeve za vozače autobusa pred finale Lige prvaka
UEFA ništa ne prepušta slučaju (Foto: EPA)

Sve mora biti perfektno

UEFA imala neobične zahtjeve za vozače autobusa pred finale Lige prvaka

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) imala je neobičan zahtjev za vozače autobusa kojim će na sutrašnje finale doći igrači Real Madrida i Borussije iz Dortmunda.

Real Madrid i Borussia Dortmund sutra će na stadionu Wembley u Londonu odlučiti o najboljem timu Evrope za ovu sezonu. Pravi je to spektakl za kraj klupske fudbalske sezone, a Evropska fudbalska federacija (UEFA) maksimalno se trudi da organizacija bude vrhunska.

Naučila je UEFA dosta iz propusta koje su imali prošlih godina. Finale Liverpoola i Real Madrida je čak i kasnilo s početkom, a s obzirom na to da u Londonu često dođe do problema u saobraćaju, kada klupski autobusi upadnu u gužvu, UEFA je odlučila da takvu mogućnost svede na minimum

Zbog toga su odlučili zatražiti od Reala i Borussije da vozači službenih autobusa izvrše probnu vožnju do stadiona, te su pred njih postavili nekoliko dodatnih zadataka.

Vozači su morali prošetati ulicama kako bi ih što bolje upoznali, a kada bi sjeli za volan brzina vožnje, vjerovali ili ne, ne smije prelaziti pet kilometara na sat.

Također, za njih su postavljeni posebni zadaci na parkingu. Autobuse će morati parkirati na takav način da postavljene kamere mogu uhvatiti apsolutno svaki detalj po dolasku fudbalera.

Oglasi

UEFA je na ovaj način željela da napravi istinski ugođaj apsolutno svima i kamere će ispratiti sve do najsitnijeg detalja.

Finale Lige prvaka igra se sutra od 21 sat na stadionu Wembley. Real Madrid je veliki favorit za trijumf i mnogi su uvjereni da će Kraljevi po 15. put podići trofej šampiona Starog kontinenta.

Ipak, iznenađenja se dešavaju. Borussia je već rušila velike favorite i sigurno da njemački velikan ima čime zaprijetiti u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glavni sudija finala Lige prvaka je Slovenac Slavko Vinčić. Njemu će pomagati Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić, a četvrti sudija je Francois Letexier iz Francuske. VAR sudija je Nejc Kajtazović.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi