Ancelotti pred finale riješio dileme oko golmana, Kraljevi puni samopouzdanja
Optimistične najave iz Real Madrida pred finale Lige prvaka (Foto: EPA)

Italijan želi novi trofej

Ancelotti pred finale riješio dileme oko golmana, Kraljevi puni samopouzdanja

Midhat Šljivak

Real Madrid i Borussia Dortmund sutra će u Londonu odlučiti o najboljem timu Evrope za ovu sezonu. Finale Lige prvaka jedna je od najvećih utakmica u svijetu fudbala, a trener Kraljeva Carlo Ancelotti spreman je podići još jedan trofej. 

Carlo Ancelotti uvjeren je kako će njegov tim u finalu Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda izgledati fokusirano kao u većem dijelu ove sezone i spremni su po 15. put podići trofej najboljeg tima Evrope.

Naravno, iako su Kraljevi veliki favoriti, opreznosti ne nedostaje jer je Borussia već iznenadila brojne favorite ove sezone.

"Tim je fokusiran i pun samopouzdanja. To nam je potrebno pred najvažniju utakmicu sezone. Imamo veliko poštovanje prema rivalu koji je zasluženo u finalu", rekao je Carlo Ancelotti i nastavlja.

"Najbitnije je od svega da igrači shvate ideju koju imamo. Naravno da ćemo imati emocija, straha, zabrinutosti, ali sve je to dio ovog posla. Ovaj tim je pokazao kvalitet i spremnost za žrtvovanje. Kolektiv je ove sezone bio impresivan, a žrtva i kvalitet ključ uspjeha."

"Osvajanje Lige prvaka je veoma važno, ali moram istaći da je ova sezona bila uspješna bez obzira na sutrašnji rezultat. Nevjerovatno je šta su ovi igrači napravili".

Oglasi

Potvrdio je i to da će Andriy Lunin ipak doći na utakmicu. Nije putovao s ostatkom tima zbog gripa.

"Lunin će doći sutra i bit će na klupi. Courtois će biti na golu."

Modrić i Nacho: "Najvažniji meč sezone"

Luka Modrić i Nacho Rodriguez također iskazali veliko poštovanje prema rivalu, ali su puni samopouzdanja pred utakmicu.

"Imamo dosta samopouzdanja. Mirni smo pred najveći meč sezone. Nadam se da ćemo uzeti trofej. Šest titula za mene bi bilo impresivno", govori Modrić i dodaje:

Oglasi

"Svi nas smatraju favoritom, ali mi sebe ne vidimo tako. Utakmica je 50-50, a igramo protiv tima koji ima fantastičnu sezonu."

Nacho s druge strane priznaje kako ima malo nervoze.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Poštujemo rivala, ali želimo krunisati ovu sezonu na pravi način. Na korak smo od trofeja i ovo je zaista uzbudljiv trenutak."

"Ima malo nervoze jer se ipak radi o posebnoj utakmici i posebnom trenutku za klub", poručio je defanzivac Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi