UEFA zabranila Adami Traoreu nastup za Španiju

Propušta duel s Ukrajinom

UEFA zabranila Adami Traoreu nastup za Španiju

E. Škorić

Brzonogi i snažni krilni igrač engleskog Wolverhamptona Adama Traore morat će da propusti meč protiv Ukrajine.

Traore je bio pozitivan prije nekoliko dana, no jučerašnji PCR test pokazao je da je negativan i on se zato iz karantina priključio reprezentaciji Španije, pa je trebao da bude u sastavu protiv Ukrajine sutra navečer.

Međutim, UEFA-in protokol mu je doslovno zabranio da igra, pa je Španski nogometni savez obavijestio javnost da će ovaj nogometaš ipak propustiti ogled s Ukrajincima, kao što je propustio i duel sa Njemačkom u Stuttgartu.

Španci nisu sretni zbog odluke, naročito nije Traore, ali UEFA je imala posljednju riječ i odluka se definitivno neće promijeniti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi