UEFA zatražila od Intera i Rome da se povuku iz Evropske lige
Foto - EPA

Prijedlog odbijen

UEFA zatražila od Intera i Rome da se povuku iz Evropske lige

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) navodno je zatražila od Intera i Rome da se povuku iz Evropske lige nakon što su otkazani susretu osmine finala u kojima su trebali igrati ovi timovi.

Il Messaggero donosi informaciju kako su čelnici krovne kuće evropskog fudbala poslali dopis italijanskim timovima u kojim ih mole da se povuku iz takmičenja kako bi se ono nastavilo odvijati normalnim tokom.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Ceferin nada se da će se sva takmičenja uspješno okončati, kako bi na vrijeme počelo i prvenstvo Evrope zakazano za ovo ljeto, a kojeg je pandemija koronavirusa ozbiljno ugrozila.

Zato je i odlučeno da se dopis pošalje na adrese italijanskih timova s molbom za odustajanje od takmičenja kako ne bi bilo daljnih odgađanja, ali Il Messaggero tvrdi da je su klubovi ovaj prijedlog odbili.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Još uvijek je nepoznato šta će se desiti sa ekipom Juventusa. Fudbaler ovog tima Daniele Rugani zaražen je koronavirusom i kompletan tim stavljen je u karanten.

To znači da gotovo sigurno neće biti utakmice protiv Lyona u narednoj sedmici i zaista je teško očekivati neki veći preokret u narednim danima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti