Uhapšen Mauri, pretražena Criscitova soba, pod sumnjom i Conte

Slučaj "Calcioscommesse"

Uhapšen Mauri, pretražena Criscitova soba, pod sumnjom i Conte

Edmir Škorić

Još jedna velika afera potresa italijanski nogomet. U slučaju "Calcioscommesse", u prevodu nogometno klađenje, dogodila su se nova hapšenja.

La Gazzetta dello Sport navodi kako je uhapšeno 10 osoba, a među njima i kapiten Lazija Stefano Mauri. 

 

Pod istragom je Juventusov trener Antonio Conte, zatim Zenitov igrač i italijanski reprezentativac Domenico Criscito. Policija je 25-godišnjem nekadašnjem igraču Juventusa pretražila sobu u kampu italijanske reprezentacije koja se priprema za EP.

 

Pretražen je i dom Juventusa, barem tako tvrde mediji, no nema službene potvrde. Ovo je samo još jedna u nizu operacija u istrazi o malverizacijama u italijanskom nogometu, tokom kojeg su već uhapšeni bivši i aktualni igrači.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Već su oštro kažnjeni bivši Atalantin kapiten Cristiano Doni te bivši napadač Lazija Giuseppe Signori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.