Uhapšen nekadašnji član Izvršnog odbora NSBiH

U Bihaću

Uhapšen nekadašnji član Izvršnog odbora NSBiH

S. Mlaćo

U Bihaću je jutros uhapšen Hamdija Abdić Tigar, nekadašnji član IO-a NSBiH. Abdić je uhapšen po nalogu kantonalnog tužilaštva Bihać.

Hapšenje se desilo zbog sumnje da je Abdić odgovoran za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Šantić je ubijen 1995. godine kada su ga odveli pripadnici jednice kojom je navodno komandovao Abdić, a on je već ranije bio privođen istim povodom.

Tada je, tačnije 2014. godine, kazao da ne zna šta se desilo sa Šantićem, te da ne može potvrditi ni da je mrtav niti da je živ.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Abdić je trenutno vijećnik u Gradskokm vijeću Bihaća, a bio je i predsjednik NK Jedinstvo, danas člana Prve lige Federacije BiH.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi