Uhapšen potpredsjednik HNS!

Namještanje?

Uhapšen potpredsjednik HNS!

Potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Željo Širić i predsjednik sudijske komisije Stjepan Djedović uhapšeni su sinoć u Zagrebu, javlja Index.hr.

Kako saznaju hrvatski mediji o od visokopozicioniranog izvora iz policije razlog hapšenja je namještanje utakmica u HNL-u. Na teret se Širiću i Djedoviću stavlja primanje mita i zloupotrebe položaja i ovlasti.

Širić i Djedović su svakako najjača imena koja su do sada uhapšena zbog namještanja utakmica u HNL-u. Činjenica da je uhapšen Željko Širić, jedan od najmoćnijih i najdugovječnijih ljudi hrvatskog fudbala, jasna je poruka da više nema nezaštićenih.

Željko Širić dugi niz godina važio je kao jedan od ponajboljih sudija u Hrvatskoj, a uglavnom je na vrhuncu karijere bio zadužen za suđenje derbija Hajduk - Dinamo i vjerovatno ne postoji niti jedan sudija u Hrvatskoj koji je toliko puta dijelio pravdu na najvećoj utakmici u Hrvata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.