Uhapšene osobe koje su objavile fotografiju Sale iz mrtvačnice

Policija objavila

Uhapšene osobe koje su objavile fotografiju Sale iz mrtvačnice

E. Škorić

Neko je bio toliko bolestan da je objavio fotografiju Emiliana Sale iz mrtvačnice na internetu.

Podsjetimo, Sala je izgubio život u tragičnoj avionskoj nesreći na ruti Nantes - Cardiff. Nakon dvije sedmice intenzivne potrage njegovo tijelo je pronađeno u olupini smrskanog aviona u Engleskom kanalu.

"Svjesni smo i zgroženi da je neko podijelio fotografiju Emiliana Sale na društvenim mrežama. Porodica Sala prolazi kroz težak period u životu i ne trebaju trpjeti dodatnu bol koju će ovaj sraman čin uzrokovati. Istražujemo ovaj incident da bi utvrdili ko je odgovoran za ovo sramno djelo", poručili su iz policije.

Policija je večeras objavila kako su zbog sumnji da su objavili fotografije iz mrtvačnice privedeni 62-godišnji muškarac i 48-godišnja žena iz Corshama. Oni su osumnjičeni za neovlašten pristup računarskom materijalu i zlonamjernim komunikacijama.

Inspektor Gemma Vinton izrazio je žaljenje zbog nedavnog incidenta, a sada je zamolio sve da prestanu objavljivati takvu fotografiju.

"Također bih pozvao ljude da prestanu dijeliti sliku - to uzrokuje daljnje nevolje njegovoj obitelji i prijateljima", rekao je Vinton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glasnogovornik Cardiffa, nesuđenog kluba argentinskog napadača, također je osudio gnusan čin pojedinaca.

"Cardiff City izražava svoje gnušanje i ogorčenje na pojedinca ili pojedince koji su nepromišljeno ukrali sliku i objavili je".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi