Cardiff jasno i glasno poručio: "Nantes neće dobiti ni peni za Emiliana Salu"

Konačna odluka

Cardiff jasno i glasno poručio: "Nantes neće dobiti ni peni za Emiliana Salu"

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Emiliano Sala tragično je izgubio život u padu aviona prije skoro tri mjeseca.

Pogibija Sale potresla je fudbalski svijet, a avion se srušio na putu iz Nantesa prema Cardiffu gdje je ovaj Argentinac trebao nastaviti svoju igračku karijeru.

Međutim, njegov fudbalski san je prekinut na najgori način, a Salino tijelo pronađeno je tek nakon nekoliko sedmica potrage. Ipak, on je još uvijek glavna tema jer se Nantes i Cardiff "ganjaju" na sudu oko novca za ovaj transfer.

Dogovoreno je da Cardiff plati francuskom klubu 17 miliona eura za Salu, a Nantes traži ovaj novac već mjesecima jer je Sala potpisao ugovor sa klubom iz Velsa.

Međutim, iz Cardiffa su jasno poručili da neće platiti novac zbog čega je na kraju sve završilo na sudu, odnosno kod FIFA-e. Iako su Velšani dobili novi rok za isplatu novca čini se da od toga neće biti ništa.

Iz Cardiffa su jutros poručili da dokumenti pokazuje da Sala nije nikada zvanično bio registrovan kao njihov igrač i da ne moraju platiti za njega odštetu koja je dogovorena.

Također, sigurni su da će FIFA odlučiti u njihovu korist i na kraju su pomalo bezobrazno poručili da Nantes neće dobiti ni peni od 17 miliona eura koliko traže.

Nastavlja se priča o preminulom Sali, isplivali novi detalji

Dok se čeka da početkom naredne godine Agencija za civilno zrakoplovstvo Velike Britanije (AAIB) objavi potpuni izvještaj o nesreći, mnoštvo je informacija koje se pojavljuju u javnosti, a posljednje se tiču upravo 59-godišnjeg pilota Davida Ibbotsona.

Naime, britanski mediji objavili su kako je Ibbotson bio daltonista i da zbog toga nije imao dozvolu za letenje po noći, no svejedno pristao je da vozi Salu iz Francuske u Englesku preko La Manchea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dave Ibbotson nije ni trebao voziti Salu, jer je Wilie McKay, menadžer koji je sudjelovao u transferu, htio da avionom upravlja njegov pilot od povjerenja Dave Henderson. No, ovaj je iz nekog razloga ponudio Ibbotsonu da on preveze Salu plativši mu pritom troškove hotela na svoju karticu, pa su istražitelji u prvi mah mislili da je nestao on, a ne Dave Ibbotson.

Iza nestalog pilota je ostalo troje djece. Oni koji ga poznaju kažu kako je bio u dugovima, da je radio i kao vodoinstalater, a pilotirao u slobodno vrijeme, najčešće na privatnim pistama gdje je prevozio padobrance.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi