Sedmorica Dinamovaca su bili nadomak "nemogućeg", a onda je im je grčka policija pripremila pakao!

Drama ne prestaje

Sedmorica Dinamovaca su bili nadomak "nemogućeg", a onda je im je grčka policija pripremila pakao!

Admin Čaušević

U Grčkoj praktično cijeli dan traje potraga za navijačima Dinama koji su u ponedjeljak navečer napravili incident ispred stadiona AEK-a u kojem je smrtno stradala jedna osoba. 

Najnovije vijest iz Grčke govore da su uhapšena još sedmorica navijača Dinama koji su bili nadomak prelaska u Sjevernu Makedoniju.

Grčka policija je od sinoć u stanju pripravnosti te u svim dijelovima zemlje traga za pristalicama zagrebačkih Modrih koji traže način da pobjegnu.

Sedmorica Hrvata su bili na korak od "nemogućeg", ali ih je grčka policija zaustavila na graničnom prijelazu Evzoni pri čemu su uhapšeni.

Huligani su se nalazili u kombiju u kojem su između ostalih pronađeni noževi i palice, anavodno grčki policijaci uopšte nisu pokazivali milost prema privedenim osobama.

Oglasi

Tako se broj uhapšenih povećao na više od 100 osoba i za očekivati je da im grčko tužilaštvo odredi pritvor i nije poznato da li će biti izrućeni hrvatskom pravosuđu.

Istovremeno se u Atini nalazi dosta navijača Dinama, a prema izvještajima grčkih medija neki od njih su smješteni u jednom hotelu te policija još uvijek ne uspjeva da ih uhapsi. 

Bilo kako bilo, uhapšeni huligani se sigurno neće fino provesti u Grčkoj, a prijeti im čak i doživotni zatvor. Pred sudijom bi se trebali pojaviti u četvrtak, javljaju hrvatski mediji.

Prema dosadašnjim najavama svi uhapšeni će dobiti najmanje po mjesec u istražnom zatvoru, a oni koji su krivi za smrt 29-godišnjeg Michalisi bi mogli biti osuđeni na doživotnu robiju.

"Michalisova porodica tuguje zbog preranog gubitka djeteta. Porodica AEK-a tuguje za tragičnim gubitkom dragog člana, mladog čovjeka. Ubili su ga profesionalni ubice, organizirani kriminalci koji su prešli zemlju i iz Zagreba stigli u Novu Filadelfiju. Ovdje su se pridružili svojim grčkim kriminalnim saučesnicima s jedinom svrhom ubijanja.

Gubitak Michalisa nas je uništio. Ne možemo vjerovati da smo ga na ovaj način izgubili, zbog hrvatskih zločinaca i njihovih grčkih pomagača. Michalis je brutalno ubijen, a ima i male djece koja su teško povrijeđena, čak i u kritičnom stanju. Zločinci koji su ubili Michalisa moraju se odmah identifikovati i skupo platiti za svoju brutalnost. Počinitelji i njihovi pomagači, Hrvati i Grci.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju se okrećemo našim navijačima. Mi smo jedno s vama u žalosti i slomljenom srcu za Michalisom i načinom na koji je izgubljen. Potrebna je smirenost, suzdržanost i poštovanje uspomene na heroja Michalisa. Posvetimo se svi isključivo borbi za privođenje krivaca pravdi. AEK će u tome biti protagonist. Nadamo se i vjerujemo da nas više neće ostaviti same", naveli su iz atinskog kluba.

Za nemile događaje svakako dio odgovornosti nosi i grčka policija koja je bila obaviještena na vrijeme od kolega iz Hrvatske i Crne Gore, međutim ponovo je dozvolila izgrede koji su okončani gubitkom jednog mladog života. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Nece oni vidjeti hrvatsku godinama!!!!
9 1
saju701
Bas me interesuje koliko ce im odvaliti zatvora mislim najmanje 5 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi