Uhapšeno još šest navijača Dinama
BBB napali gledaoce i u Gabeli

Zbog novog divljanja po Hercegovini

Uhapšeno još šest navijača Dinama

Navijači Dinama nakon što su se u Mostaru u petak potukli sa zaštitarima ispred tržnog centra «Rondo», kada ih je uhapšeno 14, divljanje po Bosni i Hercegovini nastavili su i u Gabeli.

Naime, nakon finalne utakmice memorijalnog turnira «Andrija Anković» napali su i povrijedili nekoliko gledalaca koji su navijali za Osijek.

Incident se desio ispred stadiona u Gabeli, kada su gledaoci izlazili sa tribina, a u tuči je lakše povrijeđen i jedan policajac. U divljanju Bad Blue Boysa oštečeno je i nekoliko navijača parkiranih pored stadiona u Gabeli.

Policija je privela šest BBB-ovaca, a kako kažu u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, svi huligani su iz Zagreba. Protiv njih su pokrenute krivične prijave, a ostala grupa navijača Dinama u subotu naveče uz policijsku pratnju napustila je državni teritorij BiH i ušla u Hrvatsku, gdje nisu zabilježeni problemi.

Navijači Dinama u zadnje dvije godine bili su sudionici brojnih incidenata na međunarodnim utakmicama, ali i susretima šampionata Hrvatske, zbog čega su «modri» često kažnjavani. U prošloj godini osim što su «rušili» brojne gradove, poznati su i po nacističim ispadima u Pragu prije utakmice Kupa UEFA u kojoj je Dinamo bio gost Slavije.

Podsjetimo, u finalu turnira u Gabeli Osijek je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:3) osvojio prvo mjesto. Revolitirani porazom Dinama, BBB su napravili posljednji incident o koji je i danas bio udarna tema svih hercegovačkih priča…  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.