Ukraden pehar za pobjednika SP-a

Policija potvrdila

Ukraden pehar za pobjednika SP-a

Policija u Johannesburgu je sinoć potvrdila informaciju koja je jučer procurila u javnost da je replika pehara namijenjenog pobjedniku SP-a ukradena iz prostorija FIFA-e u Johannesburgu.

Pored pehara lopovi su odnijeli još dosta stvari iz prostorija FIFA-e, ali je johanesburška policija objavila kako zna gdje bi se ukradene stvari mogle nalaziti, te da je istraga u toku.

Policija je obznanila da je od početka SP-a do danas uhapšeno 316 osoba, od toga 207 državljana Južne Afrike, zbog krađa i narušavanja javnog reda i mira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti