Navijači Ukrajine palili obilježja Srbije na tribinama

Vandalizam na stadionu u Lvivu

Navijači Ukrajine palili obilježja Srbije na tribinama

S. Grebović

U petak veče reprezentacija Ukrajina je u okviru trećeg kola grupe B na Lviv Areni razbila Srbiju s visokih 5:0.

Ukrajinci su u svim segmentima fudbalske igre nadigrali selekciju Srbije i našim istočnim komšijama nanijeli naubjedljiviji poraz od kada se takmiče pod imenom Srbija.

Po dva gola Viktora Tsygankova i Evgena Konoplyanke i jedan Romana Yaremchuka bili su dovoljni da publika na stadionu u Lvivu padne u potpunu ekstazu. Meč su obilježile i najvatrenije pristalice domaće reprezentacije koje su konstantno vrijeđale Srbiju nazivajući je 'ruskom kurvom' dok se intonirala njihova himna.

Osim toga na internetu su osvanule fotografije pojedinih navijača Ukrajine kako pale šal Srbije, što je razbjesnelo tamošnju javnost.

Mediji i navijači u Srbiji su osuli paljbu po selektoru Mladenu Krstajiću tražeći njegovu ostavku, ali Fudbalski savez Srbije razmišlja drugačije. Danas je održana hitna sjednica FSS na kojoj je na iznenađenje mnogih data apsolutna podrška Krstajiću i njegovom stručnom timu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Srbija igra naredni meč kvalifikacija protiv Litvanije pred praznnim tribinama u Beogradu na stadionu Rajko Mitić u ponedeljak od 20:45.

Fotografija korisnika/ce Balkanski navijaci.

Promo

Top Komentari

jassony
Aferim ?
7 1
RodjeniRA
Brao!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi