Ukrajina nadomak Mundijalu, Francuzi u zaostatku dva gola

Možete li zamisliti Mundijal bez Francuske?

Ukrajina nadomak Mundijalu, Francuzi u zaostatku dva gola

Reprezentacija Ukrajine napravila je večeras u Kijevu odličan posao savladavši selekciju Francuske rezultatom 2:0.

Iako je imala ulogu favorita pred ovaj dvomeč Francuska večeras nije bila na nivou prethodnih igara, dok su nošeni podrškom sa tribina Ukrajinci ostvarili značajan trijumf koji ih je približio Svjetskom prvenstvu.

Nakon što su mreže tokom prvog poluvremena mirovale, Zozulja je u 61. minutu pogodio za vodstvo domaćina, dok je konačnih i za domaćina izuzetno ugodnih 2:0 postavio Yarmolenko iz penala osam minuta prije kraja.

U sudijskoj nadoknadi viđena su čak dva crvena kartona. Prvo je direktan crveni karton zaradio Koscielny kod gostiju, dok je dva minuta kasnije drugi žuti karton zaradio Kucher kod Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti