Ukrajinci savladali i Izrael

Eurobasket

Ukrajinci savladali i Izrael

Edmir Škorić

Ukrajinska košarkaška reprezentacija upisala je još jednu pobjedu na Eurobasketu.

Nakon pobjede nad Belgijom, Ukrajinci su savladali Izrael sa 74:67. Od samog početka su Ukrajinci zagospodarili parketom.

Poslije prve četvrtine imali su +6 (19:13), a na odmor se otišlo s devet poena razlike u korist ukrajinskog sastava, koji je do kraja uspio sačuvti prednost i ostvariti veoma važnu pobjedu.

Predvodio je Ukrajince Gladyr sa 17 poena, a nešto manje efikasni bili su Kravtsov sa 15, odnosno Pustozvonov sa 13 poena. Na suprotnoj strani samo je jedan košarkaš utakmicu završio s dvocifrenim brojem poena. Nissim je ubacio 12, Pnini i Halperin su postigli po devet poena, Eliyahu osam. 

Grupa A, 2. kolo:
Ukrajina - Izrael 74:67
UKRAJINA: Pustozvonov 13, Jeter 4, Mishula 3, Gliebov, Gladyr 17, Lypovyy 2, Natyazhko 10, Zabirchenko 5, Korniyenko 5, Zaytsev, Pustovyi, Kravtsov 15. Ž
IZRAEL: Limonad 7, Nissim 12, Hanochi, Tyus, Eliyahu 8, Casspi 6, Pnini 9, Ohayon 3, Halperin 9, Kozikaro 2, Green 8, Kadir 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.