Ukrajinci se zahvaljuju Lukakuu nakon meča na Meazzi: "Spasio nas je"

Tragičar Intera

Ukrajinci se zahvaljuju Lukakuu nakon meča na Meazzi: "Spasio nas je"

E. Čaušević

Fudbaleri Intera sinoć su na svom terenu remizirali protiv Shakhtara (0:0) čime su se oprostili od Evrope za ovu sezonu.

Interu je trebala pobjeda kako bi se plasirao u osminu finala Lige prvaka baš kao i Shakhtaru, ali ukrajinski tim je i remi vodio u Evropsku ligu i čini se da su time bili itekako zadovoljni.

Ukrajnici su na Meazzi čuvali bod koji im je garantovao Evropu na proljeće, a Inter je na sve načine pokušao da dođe do pobjede. Domaći su u samom finišu imali nestvarnu šansu preko Alexisa, ali je na kraju Romelu Lukaku bio tragičar.

Naime, nakon kornera Alexis je snažno šutirao glavom i lopta je išla u gol, ali tu se odjednom pojavio Lukaku kojeg je lopta pogodila, te je tako spasio Shakhtar. Defanzivac ovog tima Mykola Matvienko mu se čak i zahvalio na tome.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Inter je htio pobjedu baš kao i mi. Možemo reći da je ovaj rezultat pozitivan za nas jer ćemo igrati u Evropskoj ligi na proljeće. Oni su propustili nekoliko dobrih šansi i hvala Lukakuu što nas je spasio pred sami kraj", rekao je Matvienko.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi