Počelo u 14 sati, ali još uvijek traje: Poslušajte mučan zvuk sirene za uzbunu dok meč traje

Ukrajina

Počelo u 14 sati, ali još uvijek traje: Poslušajte mučan zvuk sirene za uzbunu dok meč traje

E. Škorić

Ukrajinsko prvenstvo je počelo u utorak, unatoč tome što je u toj zemlji i dalje ratno stanje.

Od kraja februara traje ruska invazija na Ukrajinu i mnogi gradovi su pali i u ruševinama, ali Ukrajinci su preuzeli veliki rizik i htjeli su da počnu novu sezonu.

Takmičenje između 16 ekipa igrat će se na nekoliko stadiona u Kijevu i okolici i to pod dosta rizičnim uslovima.

Mečevi će se igrati bez publike i u dnevnom terminu, a na svakom stadionu je napravljeno atomsko sklonište i postavljene sirene za uzbunu.

Danas su snage odmjeravali Rukh i Metalist iz Harkiva, ali duel u Lavovu nije mogao da se odigra normalno.

Odmah na zagrijavanju su igrače dočekale sirene za uzbunu, pa su od straha zbog zračnih napad asvi pobjegli u podrum, gdje je danas nestala i fotografija.

Oglasi

Nakon što je uzbuna prestala, akteri su se vratili na teren, no u 43. minuti ponovo su se čule sirene.

S tribina se čulo: "Daj da zavšrimo prvo poluvrijeme", pa su igrači ovaj put ostali na terenu. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, a u toku je drugo poluvrijeme i igra se 55. minut iako je utakmica počela još u 14 sati.

Naravno, traje duže od uobičajenog zbog čestih prekida, pa je pitanje kako će se i na koji način sve ovo na kraju završiti.

Top Komentari

BetonskiMozgovi
Sve mi to jako dobro znamo, i bolje od Ukrajinaca čak, koji su toliko medijski popraćeni, da počinje ići na živce..
5 2
Mostarac94
davno isplanirani rat…
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi