"Barcelona je švorc i u Njemačkoj bi davno bili pred sudijom za bankrot"
Foto - EPA

Uli Hoeness sasvim iskreno

"Barcelona je švorc i u Njemačkoj bi davno bili pred sudijom za bankrot"

M. Šljivak

Nekada prvi čovjek minhenskog Bayerna Uli Hoeness komentarisao je stanje u ekipi Barcelone.

Katalonski div ima ogromne finansijske probleme. Dugovi su veći od milijardu eura, a Hoeness je bio brutalno iskren prema ovom klubu.

"Barcelona je švorc. Da su u Njemačkoj bili bi pred sudijom za proglašenje bankrota", rekao je Hoeness.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B47xJm-o_JA/[/instagram]

Također, Hoeness je govorio i o finansijama Bayerna koje nakon pandemije nisu baš najbolje, ali su i dalje sasvim solidne.

"Bez gledalaca smo gubili 80 do 100 miliona godišnje. Naš štedni račun, koji je bio pun, sad je mnogo manji. Još uvijek postoji, ali ako se nastavi ovako još dugo, doći će teška vremena", rekao je Hoeness.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B45hm34nlUd/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoeness je 40 godina radio u Bayernu, a od 2009. godine je imao ulogu predsjednika kluba.

Napustio ju je 2019. godine. Na njegovo mjesto je došao Herbert Heiner, ali je Hoennes još uvijek član borda direktora kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brko_
Potpuno u pravu covjek. Inace, bio je u zatvoru zbog utaje poreza na privatnim racunima, sto nema veze sa klubom. Zamislite kako bi zavrsili Barcini funkcioneri, bivsi i sadasnji? Zatvor i zbog privatnih i klupskih racuna.
8 2
protiv modernog fudbala
Zatvorenik poceo da pametuje
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti