Uli Hoeneß: Ne postoji trava koja liječi glupost

Počasni predsjednik Bayerna oduvijek je bio britak na jeziku

Uli Hoeneß: Ne postoji trava koja liječi glupost

Živuća legenda i jedan od tvoraca modernog Bayerna, Uli Hoeneß, poznat je i po svome bitkom jeziku i stilu govora bez uvijanja te da bez problema iznese svoje mišljenje.

Trenutno se nalazi u ulozi počasnog predsjednika Nadzornog odbora Bayerna i uglavnom se njegove riječi i dalje s pažnjom slušaju.

Gostujući na bavarskoj Radio-televiziji (BR) Hoeneß se osvrnuo i na prvi skandal u nogometu za vrijeme korona krize,  nakon što je igrač berlinske Herthe Salomon Kalou objavio jedan video u kojem se drastično krše propisane mjere.

"Nijedna trava ne liječi glupost" -  kazao je Hoeneß, aludirajući time na suprotni učinak takvih poteza, jer se pokazuje nedostatak lojalnosti i poštovanja prema klubu u kojem zarađuješ veliki novac.

"DFL koncept higijene je fantastičan. Inače se naša politika uopće ne bi bavila tom temom. Nema spora da postoji određeni rizik. Ali, poduzete mjere učinile su sve kako bi se rizik smanjio na najmanju moguću mjeru" - kazao je Uli Hoeneß u vezi s propisanim mjerama i načinom njihova provođenja u njemačkoj Bundesligi. 

Na primjedbu kako se mnogi navijači žale zbog nemogućnosti dolaska na stadione, iskusni bivši nogometaš i predsjednik Bayerna kazao je kako svi moraju dati svoj doprinos prevladavanju krize.

"Svi moraju podnijeti žrtvu. Ako nema Oktoberfesta, nema ni gledatelja na stadionu. Svi, uključujući i nogometne navijače, moraju dati svoj doprinos onome što je već izgubljeno. Najmanje su zlo utakmice pred praznim stadionima. Razumijem obožavatelje nogometa koji kažu da puste tribine nisu njihov doživljaj sporta. Ali ako sada ne progutamo žabu, nogomet u budućnosti više neće postojati" - slikovito se izrazio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoeneß je također ukazao na realnost po pitanju zarada nogometaša, koju svi trebaju uzeti u obzir. "Ne možete tražiti da igrači u potpunosti odustanu od svog novca. Ali plaće morate prilagoditi situaciji", rekao je počasni Bayernov predsjednik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi