Ulične tuče huligana u ovoj zemlji su sve intenzivnije: U petak su stvari izamkle kontroli

Poljacima je to "hobi"

Ulične tuče huligana u ovoj zemlji su sve intenzivnije: U petak su stvari izamkle kontroli

E. Škorić

U petak je LKS Lodz pobijedio Ruch Chorzow s 2:0 u susretu sedmog kola 2. lige poljskog prvenstva.

LKS Lodz je petom pobjedom došao na drugo mjesto s 15 bodova i nastavlja svoju borbui za plasman u Ekstraklasi.

No, duel ovih timova, koji se godinama unazad nisu imali prilike sastati, obilježili su neredi izazvani od strane navijača ili bolje rečeno huligana, dobro spremnih fajtera koji odlaske na utakmice koriste za fizičko obračunavanje sa "neprijateljima".

Iako su imali zabranu da dođu na ovo gostovanje, navijači Rucha su ipak došli, a onda su prije same utakmice izazvali nerede na ulicama Lodza. Imali su i podršku jedne grupe huligana iz Widzewa.

Navijači iz Chorzowa i Widzewa imaju dobre odnose godinama, a LKS je pak najomraženija ekipa i jednima i drugima, pa su htjeli da na ovaj način iskažu mržnju.

Oglasi

Na snimkama koje su osvanule na internetu vidi se kako se zavađene grupe žestoko sukobljavaju.

Ulične tuče među huliganima su sasvim normalne u Poljskoj, ali nekada, prije 20-30 godina, bile su daleko izraženije nego danas.

Srećom, veliki broj pripadnika policije uspio je da spriječi nerede većih razmjera i situacija je ipak stavljena pod kontrolu, mada je i ovako bilo na desetke povrijeđenih.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Top Komentari

SarajFK
Nasi ''huligani'' stanu 100 metara jedni od drugih i dovikuju se kao na koridi. Onda isprazne dzepove od kamenja koje su ponijeli, gadjajuci jedni druge i na kraju svi bjeze. Nakon toga udju na internet i sami sebi pisu hvalospjeve. INACE SVE TO TREBA POZATVARATI I ZAPOSLITI U RUDNIKE.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi