"Ulog je veliki": Binarno kolo Premijer lige BiH
Utakmice između Sarajeva i Krupe (2:3) iz ove sezone ili Željezničara i Slobode (4:2) iz prošle mogu se smatrati čudesima

Pet golova na šest utakmica

"Ulog je veliki": Binarno kolo Premijer lige BiH

Krenulo je, počele su Liga za prvaka i opstanak. U prvom kolu vidjeli smo pet golova u šest utakmica što nam sugerira da utakmice između Željezničara i Slobode iz prošle sezone ili Krupe i Sarajeva iz ove spadaju u domenu nevjerovatnih čuda.

Prva je međutim kudikamo nevjerovatnija i čudesnija, jer se odigrala u prvom kolu tada prvi put odigrane Lige za prvaka.

Liga za prvaka izum je prepisan iz nekih drugih država koji ima svoje vrlo pozitivne strane i suštinski, ako već ne doprinosi kvalitetu, sigurno uvjetuje veću zanimljivost. Barem na vrhu.

Utakmica Sarajeva i Krupe, s kvalitativnog aspekta, ponudila je nešto što se u našoj ligi rijetko viđa. Iako su tada poraženi na Koševu 2:3, ni navijači Sarajeva nisu mogli biti kivni ni na koga.

Borio se domaćin, prvo gubio, pa preokrenuo i kada se smatralo da će napori uroditi trijumfom, Krupa je krenula ultraofanzivno deset minuta do kraja kao da se radilo o meču na život i smrt. Vrhunskih poteza je bilo pregršt, proigravanja, rješenja koja ne bi nikako očekivali od premijerligaških igrača...

Mislite li da je neka takva utakmica moguća u Ligi za prvaka? Da ćemo doživjeti neku ljepoticu u narednih devet kola? Ako bude i približno takav meč, ili kao onaj iz prvog kola Lige za prvaka lani (Željo je u sjajnoj atmosferi dobio 4:2, ali uz veliku napetost, zanimljive akcije, i na kraju prelijep gol Stanića), trebali bi biti presretni.

Jer ovo što smo mogli vidjeti u prethodna dva binarna kola ne ulijeva nadu da će iko išta rizikovati. Kako to treneri kod nas kažu "ulog je veliki", pa zašto onda uopće igrati fudbal. Bolje je ne primiti gol, nego da ti tamo nešto vezeš, napadaš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pet postignutih golova u šest utakmica Lige za prvaka i opstanak, od čega dva u Mostaru između Zrinjskog i Radnika, nisu nikakvo čudo, čudo će biti ako neka utakmica završi sa više od tri postignuta gola u zbiru.

P. S. Binarni sistem predstavlja brojevni sistem s bazom dva. To znači da u tom brojevnom sistemu za označavanje brojeva koristimo brojeve 0 i 1. Binarni sistem je osnova današnjeg računarstva.

Top Komentari

Chwilla
Ako Vam se ne svidja binarni sistem, Vi onda ulozite svoje pare u neki klub pa igrajte ko arca i real! Kako glupe konsttacije majko moja. Pa murinjo se na osvajao titula liga i lige sampiona na binarnom sistemu. Ili jos bolji savijet za Vas, imate lige petice pa tamo gledajte nesto vise od binarnog sistema!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi