Zašto ići u Antaliju na pripreme?
Ova slika terena u Banja Luci preblistava je umjetnička fotografija u odnosu kakav je teren zaista bio

Grozomornost bez granica

Zašto ići u Antaliju na pripreme? · Komentar

Ako ste stariji ljubitelj fudbala, morali biste biti baš istinska budaletina pa da jednom sedmično potrošite sat i po  gledajući uživo neku od utakmica elitnog ranga bh. fudbala - Premijer lige.

Stotinu je razloga za to. Prvo što stariji ljubitelji pamte Safeta Sušića, Radmila Mihajlovića, Semira Tuceta, pa bi im vjerovatno ispod svakog nivoa bilo gledati današnje vedete. Otprilike i u najvećem slučaju polurashodovane strance koji ne mogu igrati ama baš nigdje na kugli zemaljskoj, ni u trećoj austrijskoj ligi gdje bi više zaradili i imali bolje uslove, pa onda ovdje dođu da budu pojačanja.

Drugo i najosnovnije. Da su svi Denilsoni i Rivalda, uslovi u kojima se odvijaju nazovi utakmice našeg elitnog ranga (kakav su nam onda niži tek rangovi, kukala nam majka), beskrajno su grozomorni, bez izuzetka. Apsolutno je bespredmetno nekoga hvaliti, nauštrb drugih, sve je to isto i svi su u problemu, bez obzira da li im se stadion zove Koševo, Grbavica, Gradski stadion u Banja Luci ili nekada Mokri dolac (Mokri dolac zapravo ima najadekvatniji naziv u slučajevima aktuelnih vremenskih uslova).

Gradski stadioni u gradovima su poseban presedan. Na šta liče tereni adekvatniji bi naziv bio Seoski stadion, jer zaista, ali stvarno, u seoskim ligima iole razvijenih zemalja tereni nisu ovakvi kakvi su kod nas u decembru, februaru i početkom marta.

Pitali smo se i nikada se ne prestajemo pitati šta je smisao fudbala u BiH, ali evo priznajemo i ako ima neki smisao, a to bolje znaju sportski radnici i čelnici klubova, srijedom od 15 sati 7. marta, na fudbalskim terenima u BiH prestao je svaki smisao. Ne samo fudbala, već postojanja. Tada su, dakle danas, fudbalski "tereni" postali mjesta potpunog besmisla, kao neki vakum, omeđene teritorije apsolutne praznine.

Reći će vam to objektivni navijač bilo kojeg kluba, makar njegovi ljubimci i uspjeli savladati Čelik ili neuspjeli savladati Slobodu. Ne postoji dakle nijedan relevantan kriterij prema kojem bi neko trebao dobiti nekoga u 90 posto podjednakoj ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koji kvalitet treba neko da demonstrira da bi pobijedio nekoga na terenu gdje noga upada do koljena u neku smegmu, smjesu nečega, neobjašnjivu neku masu? Kako razviti tečna tri dodavanja? Koliko na skali inteligencije mora biti igrač pa da neki marifetluk načini izvan granica očekivanog i realnog.

I na kraju svih krajeva, evo neka smo svi mi, ljubitelji fudbala glupi, ima li iko pametan pa da nam objasni smisao odlaska na zimske pripreme u Antaliju ili u bilo koje mjesto s normalnim terenima? Zašto trenirati na tepihu, ako ćeš četiri, pet, šest kola igrati u kaljuži?

Top Komentari

Kikiboba
Mozes Culicu napisati tekst kako treba kada se napnes, napnes ko da sjedis na wc solji poslije litar rakije i par ljutih kobaja, dobar tekst, posto znam da citas komentare ispod svojih clanaka sada se malo posveti konstantnim pritiscima iz Zrinjskog konkretno Sliskovica i savez, svako kolo se zale a njima se najvise steli iz kola u kolo, danas Borcu nije sviran cist penal, protiv GOSK-a dva penala su im poklonjena itd. Svako kolo doticni daje slicne izjave, a da pri tome ne zna osnovna pravila u kojima sve utakmice zadnja dva kola moraju poceti u istom terminu zbog regularnosti, a on pri tome spominje direktivu iz Sarajeva, valjda ga savez sada kazni sa par utakmica suspenzije i novcanom kaznom Naravno to se sve odnosi ako ti generalni aka Beganovic dopusti da napises takav clanak jer on je dobar sa celnicima HŠK-a i opcenito Hercegovackim krajem pogotovo na pripremama u Međugorju, samim tim portal nebi takvo nesto smio ako bi zelio ostati u OK. odnosima sa Zrinjskim. Da vidimo imas li i imate li opcenito m*** za stvari o kojima bruji komplet bh. sportska javnost
54 11
Danilov piš
ma bro majstore.. preteško je gledati svaki susret u "normalnim" premijerligaškim uslovima a ne u ovim blatnjicama!! a možda i u tome što ne treniraju u BiH preko zime se krije tajna neadekvatnog snalaženja na ovakvim terenima...da stalno igraju na kaljuži onda bi i znali više kako se lopta ponaša, gdje će odskoćiti pa bi treneri imali priliku da prouče zakone fizike itd..može se tu svega namaštat ali UEFA će nama u dogovru sa novim savezom obezbjediti da ne bude više kaljuža, blatnica, grbavica.. ugl svaka čast na uviđenom!!
6 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi