Uloga Nedima Čovića u Željinom poboljšanju

Tim sa Grbavice igra sve bolje

Uloga Nedima Čovića u Željinom poboljšanju

Posljednja utakmica Željezničara protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja trebala bi uliti optimizam među sve ljubitelje plave boje.

Igra koju su pokazali fudbaleri tima s Grbavice daleko je od onoga s početka sezone, kada su igrači bili tromi, neuvezani, spori, bez ikakvog smisla i koncepcije.

Danas to izgleda mnogo tečnije, brže, organizovanije, disciplinovanije. Liče na ekipu.

"Kada nema snage, sve pada u vodu. Koncentracija, nema kombinatorike...", rezilio je u antologijskoj emisiji tokom Svjetskog prvenstva 2006. Ivica Osim igrače Hrvatske koji su, odigravši 2:2 s Australijom, ispali u grupnoj fazi takmičenja.

Trener Adžem, preuzeo je ekipu dan uoči početka prvenstva. Ekipa shrvana evropskim neuspjehom i dodatno oslabljena odlascima dva najbolja igrača, Stevanovića i Lendrića, nije u suštini ni mogla igrati spektakularno. Sve da je i Jose Mourinho trener.

Dodatni problem stvarala je potpuna zapuštenost u fizičkom smislu. Dok je Slavko Petrović tvrdio da će to biti "cakum-pakum" čim s ekipom prođe pripreme (budući da je i on stigao u Želju usred sezone), nije baš tako bilo nakon ljetnih priprema.

Uvidjevši da je situacija više nego delikatna, stručni štab Željezničara angažirao je mladog stručnjaka za fizičku spremu, bivšeg državnog rekordera na 100 i 200 metara, a danas asistenta na Fakultetu za sport i fizičku kulturu u Sarajevu, Nedima Čovića.

Nezvanično, Čović je bio frapiran stanjem igrača kada je počeo raditi sa njima. 

Ipak, u posljednjih nekoliko sedmica znatno je uspio popraviti njihovu spremu, iako je ona trenutno na donjoj granici općeprihvatljive da bi se neko uopće mogao baviti profesionalno bilo kojim sportom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

E sad, treba zamisliti kakva je ona bila i na šta su ličile te ljetne pripreme kod Slavka Petrovića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi