Ultimatum za Slavena Bilića
Foto: EPA

Mora dobiti naredne dvije utakmice

Ultimatum za Slavena Bilića

Midhat Šljivak

Menadžer West Hama Slaven Bilić navodno je dobio ultimatum od rukovodstva londonskog kluba nakon teškog poraza od Manchester Cityja (0:5) u FA Kupu.

Čelnici West Hama su izgubili strpljenje s Bilićem i pred njim su dvije utakmice u kojima su pobjede imperativ ili će hrvatski stručnjak dobiti otkaz.

Engleski mediji tvrde da su utakmice protiv Crystal Palacea i Middlesbrougha ključne za Bilića. On se mora dokazati u ovom susretima ili će ga nezadovoljna uprava kluba smijeniti.

Potpredsjednica kluba Karren Brady se oglasila na Twitteru, gdje je za sada dala podršku Hrvatu.

"Svi znamo da utakmica sinoć nije bila dobra. Slijede nam dvije odlučujuće utakmice. Nije nam jasno zašto loše igramo, jer imamo iste igrače kao i prošle godine. Navijači, budite uz nas. Vjerujemo u menadžera i igrače", napisala je Brady.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored katastrofalnog poraza od Cityja, Bilićev tim igra dosta slabo i u Premiershipu.

West Ham je trenutno tek na 13. mjestu Premier lige sa 22 boda, sedam više od zone ispadanja i mjesta koje drži Sunderland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi