Španija bruji o projektilu bivšeg napadača Partizana na Anoeti: Nesretni Dmitrović nije mogao ništa

Tako se to radi

Španija bruji o projektilu bivšeg napadača Partizana na Anoeti: Nesretni Dmitrović nije mogao ništa

Edmir Škorić

Nigerijski napadač Umar Sadiq postigao je spektakularan gol u današnjem meču Real Sociedada i Seville.

U 14. kolu španske La Lige Sociedad je od 16:15 sati ugostio Sevillu i već vodi sa 2:0.

Već na početku utakmice autogol srpskog golmana Marka Dmitrovića. Sociedad je imao slobodni udarac iskosa s lijeve strane i, iako se očekivao ubačaj, Ander Barrenetxea je gađao direktno ka golu, a Dmitrović očajno reagovao i loptu odbio u vlastitu mrežu.

Dmitrović nije u najboljoj formi ove sezone, a drugi gol na Anoeti primio je u 22. minuti. Bivši napadač beogradskog Partizana, Umar Sadiq, postigao je gol koji će biti bez ikakvih dilema najljepši u ovom kolu i jedan od najljepših u sezoni.

On je potegao sa preko 30 metara, a srpski golman nije ni vidio loptu koja je odsjela u rašljama njegovog gola.

Sadiq nije postigao gol od septembra 2022. godine, no ne zbog toga što je u slaboj formi već zbog povrede ligamenata koljena zbog čega je propustio kraj prošle i početka nove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sociedad je sada jako blizu pobjede, a ako je i ostvari, što je izvjesno, popet će se na peto mjesto sa 25 bodova, dok će Sevilla ostati tek na 15. mjestu sa samo 12 bodova.

Ali naravno, rano je da se išta zaključuje, pred nama je još 45 minuta i na Anoeti je sve moguće, mada kako igra Real Sociedad, zaista bi trebalo pravo čudo da se desi i da se Andalužani vrate kući neporaženi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi