Iniesta i Umtiti propuštaju El Clasico?

Barcelonin dvojac zadobio povrede

Iniesta i Umtiti propuštaju El Clasico?

Fudbaleri Barceloni Andres Iniesta i Samuel Umtiti upitni su za El Clasico protiv Real Madrida.

Iniesta je u današnjem dvoboju protiv Celte zadobio povredu zbog koje je morao teren napustiti nakon 50 minuta igre, dok je Umtitiju stradala zadnja loža u začetku akcije u kojoj je Gomez izjednačio na 2:2.

Obojica se zasad smatraju samo upitnima za derbi, koji je na programu 23. decembra, ali zvanične informacije tek trebaju da potvrde te navode.

"Iniesta je tražio zamjenu. Još ne znamo je li nešto ozbiljno, mora na preglede", kazao je Barcelonin trener Ernesto Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Barcelona je trenutno vodeća u španskom šampionatu sa pet bodova više u odnosu na Valenciju koja ima meč manje. Katalonce do derbija sa Realom očekuju najprije utakmice sa Villarrealom 10. decembra, te Deportivom sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi