Bayern pokušao ismijati Villarreal, sve im se vratilo: "Nekad kad pljuješ, onda ti se vrati"

Izjave poslije utakmice

Bayern pokušao ismijati Villarreal, sve im se vratilo: "Nekad kad pljuješ, onda ti se vrati"

Admin Čaušević

Bayern je iskazao ogroman manjak poštovanja prema Villarrealu, barem tako tvrde iz španskog kluba. 

Villarreal je uspio režirati novo čudo te izbaciti još jednog velikog favorita. Nakon Juventusa Žuta podmornica je u četvrtfinalu Lige prvaka potopila Bayern.

U prvom susretu osvajač Europa lige je pobijedio, da bi u revanšu strpljivo čekao svoju šansu i do gola stigao u posljednjim minutama te tako prošao dalje.

Poslije utakmice u španskom timu su došli na svoje. Prvi koji je prozvao Bavarce i trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna bio je Dani Parejo.

Nagelsmann je kazao kako je Bayern sve trebao riješiti u prvoj utakmici, a Parejo je došao na svoje da mu žestoko odgovori.

"Njihov trener, ne poznajem ga, mislim da je pokazo manjak poštovanja prema Villarrealu i fudbalu, u ovom slučaju i klubu zato što je rekao da je sve trebao riješiti u prvom susretu."

Oglasi

"To je bio manjak poštovanja prema nama i mislim da na kraju kada pljuješ, onda ti se ponekad sve to vrati."

Oliver Kahn je kazao i da ne poznaje sistem u kojem Villarreal igra. Njemu je odgovorio trener Unai Emery.

"Mišljenja se moraju poštovati, ali uopšte nisu fer. Dvomeč se sudi na osnovu dvije utakmice. Izašli smo i pobijedili. Nismo krali vrijeme. Željeli su igrati agresivno i žestoko su startali, pa vidjeli ste šta je Lewandowski uradio Albiolu."

"Mi nikad nećemo izgubiti poštovanje. Kao da su zaboravili prvi meč. Trebate biti čovjek. Trebamo znati da smo ovdje ne da nam govore da smo fini ili da dolazimo sa sela. Terbamo uživati jer imamo projekat za to."

Villarreal će u polufinalu igati protiv Liverpoola ili Benfice. To će vjerovatno biti Redsi pošto su prvi meč dobili sa 3:1.

Top Komentari

krems_krems12
E cuj Lewandowski udario Albiola hahaha, u prvoj utakmici Pau Tores razbio arkadu Goretzki. Villarral igrao onu klasicnu seljacku igru, izbij nabij, ako mozes zabij i na tu igru prodjose dalje. Svaka cast na prolazu, odabrali taktiku i njima se isplatilo, ali treba biti objektivan a ne izmisljati neke stvari.
4 8
denimen9
Talašika Bayern, uvijek bio i ostao
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi