Igrao se s vatrom i sada plaća cijenu: Emery "ohladio" Martineza!

Argentinac se vratio u Aston Villu

Igrao se s vatrom i sada plaća cijenu: Emery "ohladio" Martineza!

Admin Čaušević

Emiliano Martinez je prije nekoliko sedmica postao prvak svijeta, ali izgleda da mu u Aston Villi neće cvjetati ruže kao što je bio slučaj ranije.

Aston Villa je prvog dana nove godine iznenađujuće pobijedila Tottenham, a na golu ekipe iz Birminghama stajao je Robin Olsen.

Martinez se sa lude proslave vratio poslije Božića, a meč protiv Pijetlova iz Londona je odgledao sa klupe sa rezervne igrače.

Poslije utakmice njegov status je komentarisao i trener Unai Emery koji je ohladio zvanično najboljeg golmana Mundijala.

Ako je vjerovati riječima španskog stručnjaka argentinski čuvar mreže će sačekati neko vrijeme da se vrati na gol.

Emery je poručio da je Martinez i dalje broj 1 te da ga imaju namjeru zadržati, ali da će u u narednim utakmicama na golu stajati Olsen.

Oglasi

"Emiliano je naš broj jedan, ali Robin zna svoju ulogu i vrlo je pozitivna osoba. Njegov doprinos je također vrlo važan i u utakmicama poput ove protiv TottenhamaBilo je fantastičan."

"Naš plan je nastaviti s Martinezom. Treba još naporno trenirati da se vrati na gol. Ali nakon utakmice u kojoj smo pobijedili možemo vjerovati u Olsena."

Martinez je svoje sjajno izdanje na Mundijalu poslao u drugi plan bezobraznim proslavama pa se u jednom trenutku u pitanje i doveo njegov ostanak u Aston Villi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 30-godišnjak se čak i povezivao sa nekim klubovima poput Chelseaja, ali teško je vjerovati da će doći do transfera u januarskom prijelaznom roku.

Do Svjetskog prvenstva u Kataru bio je nedodirljivi broj 1, međutim sada će se morati potruditi da skine Olsena sa gola. Šveđanin je strpljivo čekao svoju priliku te je iskoristio na najbolji mogući način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi