Petarda Bayerna protiv Union Berlina, Dortmund pobijedio Koln

Mečevi 10. kola Bundeslige

Petarda Bayerna protiv Union Berlina, Dortmund pobijedio Koln

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna danas su u gostima pobijedili Union Berlin sa 5:2 u meču 10. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su do prednosti došli već u 15. minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Lewandowski za 1:0.

Samo osam minuta kasnije na scenu je ponovo stupio Lewa. Poljak je ovaj put postigao sjajan pogodak iz slobodnjaka za 2:0 nakon kratke kombinacije igrača Bayerna.

Do trećeg gola Bayern stiže u 35. minuti, a ovaj put strijelac je bio Sane. Domaći su u samom finišu prvog dijela smanjili na 1:3 preko Giesselmanna.

Ipak, Bayern je uspio ponovo da dođe do pogotka, a na 4:1 povisio je Coman u 61. minuti. No, samo četiri minute kasnije domaći su pogodili za 2:4, a sada je mrežu gostiju zatresao je Ryerson.

No, do kraja meča gosti iz Minhena stižu do petog gola. Upamecano je odlično istrčao kontru i uposlio Mullera koji sjajno trese mrežu domaćih i postavlja konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do pobjede je stigla i Borussia Dortmund koja je na svom terenu sa 2:0 pobijedila Koln. Domaći su poveli u 40. minuti golom Hazarda, a konačnih 2:0 postavio je Tigges u 64. minuti utakmice.

Freiburg je pred svojim navijačima sa 3:1 pobijedio G. Furth, a bh. reprezentativac Ermedin Demiroviću igru je ušao u 75. minuti utakmice.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Mia san mia,najjači smo!!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi