U Njemačkoj slijedi pauza, lider na tabeli je ekipa koju tamo niko nije očekivao

Nakon sjajnih igara

U Njemačkoj slijedi pauza, lider na tabeli je ekipa koju tamo niko nije očekivao

Esmer Oštraković

Svake godine u Bundesligi postoji glavni favorit za osvajanje titule, a to je ekipa Bayerna.

Tako je bilo i ove godine, posebno nakon što je dovede Mane iz Liverpoola, ali nakon sedam odigranih kola Bayern nije lider.

Na reprezentativnu pauzu sa prvog mjesta u Bundesligi će, sasvim neočekivano, ekipa Union Berlina, koja je danas sa 2:0 savladala Wolfsburg.

Golova nakon prvog poluvremena na ovom ssuretu nije bilo, a u drugom dijelu utakmice domaći su dva puta postigli gol za tri boda i prvo mjesto na tabeli.

Prvi gol postigao je u 54. minuti Siebatch, a konačan rezultat postavio je Becker golom postignutim u 77. minuti utakmice.

Za ekipu Union Berlina ovo je bila peta pobjeda u sezoni, a jedini su tim u ligi koji još uvijek nije poražen.

U sedam odigranih utakmica Union Berlin ima pet pobjeda i dva remija, a postigli su petnaest golova i primili samo četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi spomenuti i to da su igrali protiv Bayerna, a taj susret završio je 1:1.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze igraju protiv Eintrachta iz Frankfurta, te će na toj utakmici pokušati nastaviti svoj pobjednički niz.

Top Komentari

NEWCASTLE
Mora neko i iz Berlina napokon igrat LP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi